Onze geschiedenis

Cools Veegwerken, gevestigd in het hart van West-Vlaanderen, heeft door de jaren heen een opmerkelijke reis afgelegd. Opgericht op 15 september 1989, begon het bedrijf als een bescheiden onderneming met een focus op kwaliteit en klanttevredenheid. De oprichter, Dirk Cools, begon met één veegmachine, gedreven door een visie om de regio Lichtervelde en omstreken te voorzien van ongeëvenaarde reinigingsdiensten.

ImageImageImage
ImageImageImage
ImageImageImage
ImageImageImage

In 1989 transformeerde het bedrijf naar Cools Dirk BVBA, een belangrijke stap die de weg vrijmaakte voor uitbreiding. Door de jaren heen groeide het aantal veegmachines en personeel gestaag. We bleven innoveren en inspelen op de specifieke reinigingsbehoeften van onze klanten.

De introductie van stratenwasmachines was een keerpunt in de geschiedenis van het bedrijf. Deze innovatie stelde Cools Veegwerken in staat om dieptereiniging te bieden die verder ging dan de traditionele methoden, waardoor ze een pionier werden in de industrie.
Met een groeiend team van deskundige professionals en een uitbreiding van de diensten, waaronder wegdekreiniging en onderhoud van openbare ruimtes, heeft Cools Veegwerken zich gevestigd als een toonaangevende speler in de regio. De nadruk op klanttevredenheid en het leveren van hoogwaardige diensten heeft geleid tot langdurige relaties met klanten en partners.

ImageImageImage
ImageImageImage
ImageImageImage
ImageImageImage

In de zomer van 2023 heeft De Bree Solutions Cools Dirk overgenomen en omgedoopt tot "Cools Veegwerken". Terwijl de voormalige eigenaren genieten van hun welverdiende pensioen, blijven ze ons nog even ondersteunen en delen hun rijke ervaring. 

Vandaag de dag staat Cools Veegwerken bekend om zijn betrouwbaarheid, innovatie en toewijding aan milieuvriendelijke praktijken. We beschikken over:

  • 4 veegmachines voor algemene veegwerken, uitgerust met hoge druk pistolen voor moeilijk bereikbare plaatsen.
  • Een wegdekreiniger voor grote oppervlaktes, ideaal voor asfalteringswerken, markeringswerken en oplevering van nieuwe bevloeringen.
  • 3 kleine veegmachines voor fietspaden, parkings en smalle doorgangen, elk voorzien van een hoge druk spuitpistool voor manuele reinigingswerken.

Met de afname van het gebruik van sproeistoffen, hebben we ons assortiment uitgebreid met onkruidborstelmachines en stoomreinigingsmachines, inclusief opzuiging.
Cools Veegwerken is trots op zijn team van 6 toegewijde medewerkers, die samenwerken om de beste reinigingsdiensten te leveren. Terwijl het bedrijf blijft groeien en evolueren, blijft de kernmissie hetzelfde:
het leveren van superieure reinigingsdiensten met respect voor de omgeving en de gemeenschap.